People, technology and life

Mono or bi-lingual?

Ik zit er al weer een tijdje over te dubben. Moet ik nou in het Engels of in het Nederlands schrijven op mijn blog. En twitter dan, mijn tweets in het Engels, of in het Nederlands. Die laatste is makkelijk. De tweets gaan in het Nederlands. En het voordeel was te merken bij de Dutch Bloggies waar ik woensdag veel mensen tegenkwam die direct wisten wie ik was.

Maar nu het blog. Ergens is het een rare vraag voor een blog dat dagelijks door maar een heel klein groepje mensen wordt bezocht. Heb je dan internationale aspiraties? Nou ja, misschien nog wel eens. Maar de vraag is of je je daar dan ook op moet richten. Aan de andere kant is er maar een erg beperkt clubje mensen dat ook daadwerkelijk Nederlands schrijft. Maar ja, dat is dan ook wel weer de omgeving waarin je woont en werkt. Het blijft dus gewoon dubben. Het ‘Support your local startup!’ verhaal heb ik in het Engels gedaan. En het werd ook best goed gelezen. Maar ja, het is wel een Nederlands initiatief en degene die het lezen zullen Nederlanders zijn en Nederlands spreken.

Aspiraties laten varen dan maar en eerst in het Hollandse aan de slag? Er is genoeg te doen, maar het publiek voor Engelstalige blogs is natuurlijk wel veel groter. Aan de andere kant, de concurrentie ook. Misschien toch maar gewoon een muntje opgooien.

So, what’s it going to be? NL or EN. Feedback?

3 Comments

 1. Corné Wielemaker

  @arnehulstein, maak het jezelf niet zo moeilijk. Blog in het Nederlands als het relevant is voor Nedelanders, het is toch je moerstaal! En maak daar waar nodig een uitstapje naar het Engels. Is toch niets op tegen om te mixen? Het hele web is ten slotte een mix.

 2. erik

  Hallo Arne,

  Volgens mij is “support your local startup” een internationaal idee voor een internationale conferentie, dus is engels zeer legitiem.
  Jullie moeten er voor zorgen dat het op het next web blog wordt gepost. En volgens mij is dit initiatief eigenlijk een eigen startup aan het worden :). Dus zelf ook een videotje insturen!

  Lees ik uit deze post dat je iets te delen hebt en dat graag zo breed mogelijk wil uitzetten. Taal is dan slechts een deel van de oplossing.
  Misschien moet je aanhaken bij andere groepsblogs zodat je bereik en publiek groter wordt.

 3. Isis

  Eerlijk gezegd haak ik vaak af bij Nederlanders die in het Engels schrijven. Niet omdat ik de taal niet spreek, maar omdat ik het onnodig vind.

  Al aan de optie van een taalwissel-knop gedacht trouwens, als je het écht voor zowel je Nederlandse publiek als je ‘internationale aspiraties’ wilt?

  in LVX
  Is*

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

© 2024 Arne Hulstein

Theme by Anders NorenUp ↑