Het was spanning, het was sensatie. Tot diep in de nacht werd de stemming gevolgd. Mensen zaten op het puntje van hun stoel.Er werden zelfs pogingen gedaan om de organisatie om te kopen om alvast iets van de uitslag prijs te geven om 1 uur ‘s nachts. En nee, het gaat niet over de X-Factor of Dancing with the whatever. Het ging om de uitslag voor The Next Web kaarten is er.

De stemmen van het publiek en van de jury wegen in totaal even zwaar mee voor de uitslag. Alles is dus berekend in percentages en daarna gemiddeld naar jury en publiek. Na een nacht zwaar rekenwerk van Lucien Burm bleef de volgende uitslag over:

 1. Tweetburner 11,5%
 2. Viddix 9,6%
 3. WeColumn 8,5%
 4. Zikle 8,0%
 5. Soocial 7,7%
 6. Tipit.to 6,7%
 7. Discotag 6,4%
 8. The Gvenk Daily 5,6%
 9. Ofeedius.com 4,9%
 10. Thinktable 4,2%
 11. Twitterscreencasting 3,8%
 12. Conference Bay 2,8%
 13. Emotionele Weerkaart van NL 2,6%
 14. Next Best Band 2,6%

 15. Pushy 2,6%
 16. CKV Applicatie 2,1%
 17. Myngle.com 2,0%

 18. Movels 2,0%
 19. Meetial.com 1,9%
 20. Werkplekindex 1,7%
 21. Fregs.com 1,1%
 22. Schoolroosters.nl 0,9%
 23. GoedKado.nl 0,6%
 24. IRL 0,3%

Natuurlijk moesten we ook nog rekening houden met de specifieke kaarten. Zo was er 1 kaart voor een startup uit Arnhem, een voor een Rotterdamse startup en twee kaarten voor startups die te maken hebben met het ondewijs. Deze kaarten gaan respectievelijk naar Tweetburner, CVK Applicatie en Myngle.

In totaal waren er 16 te verdelen. Dat betekent dat de nummers 2 tot en met 14 ook allemaal 1 kaart krijgen. Mocht je in de lijst staan en niet hebben gewonnen, of een startup zijn met meerdere mensen, dan mogen wij jullie van The Next Web een kaart aanbieden voor 50% van de normale registratie. Neem daarvoor contact met ons op.

Als organisatie gaan wij niet in discussie over de uitslag. Je mag ons er helemaal plat over mailen, twitteren en smssen, maar de uitslag staat vast. Voel je vrij om ons onder je dankbetuigingen te bedelven. 😉

Rest ons te zeggen dat we bijzonder aangenaam verrast waren door het succes en genoten hebben van alle inzendingen en het rumoer er omheen.

We gaan gauw nog iets bedenken!

Arne Hulstein
Erwin Blom
Lucien Burm