De actie rond The Next Web kaarten van de afgelopen twee weken heeft heel veel losgemaakt. En niet alleen bij de startups, maar ook daar omheen. Zoals ik eerder al schreef heeft Coen Jacobs de startups gratis hosting aangeboden. De volgende kans kan startups echt een flinke stap verder brengen. Peak Capital heeft aangeboden dat de drie winnaars van de kaarten bij hen mogen komen pitchen.

Pitchen heeft altijd nut. Je moet je idee beter omschrijven en het pakkend maken voor de luisteraar. Pitchen voor een investeerder is nog een stap verder. Ook al haal je er geen geld mee op, je krijgt wel heel andere vragen voorgeschoteld dan waar je eerst aan gedacht had. Investeerders zitten aan een andere kant van de tafel. Ze hebben andere interesses en andere belangen in een onderneming. Een kans om je ideeën eens flink tegen het licht te houden dus.

Het is mooi om te zien dat startups op deze manier worden gestimuleerd om zichzelf uit te dragen en te verbeteren. En we willen het hier niet bij houden. Startups vertegenwoordigen de technologie van de toekomst. Als het goed is zijn het de bedrijven waarin de toekomst wordt gemaakt. Daarom willen we verder bouwen aan een soort platform voor startups door startups. Een verzameling mensen waar je echt wat aan hebt om je idee uit te bouwen.

Stay tuned…