Een tijdje geleden schreef Jeroen Mirck een stukje op zijn blog over het schenden van zijn digitale privacy. Uiteraard kon ik het niet laten daar op te reageren. Waarom? Omdat ik ook dit soort vragen krijg. Omdat anderen ook vaak niet snappen waarom ik bepaalde informatie op het internet zet. En dat terwijl ik voor mezelf toch een redelijk goed bepaald idee heb wat ik wel en niet op het internet ga zetten. Maar het is anders dan anderen. Ik wil graag betrokkenheid hebben bij anderen en volg dan ook graag wat anderen doen. Dit is een prachtige gelegenheid die het internet ons heeft gegeven. We mogen van elkaar weten wat we willen delen. Het kan je relatie ondersteunen en helpen verdiepen. Er zijn mensen die ik op deze manier heb leren kennen zonder ze eerder ontmoet te hebben. En toch ben ik betrokken bij ze. Lach ik mee als er wat leuks is, en doen vervelende gebeurtenissen pijn als bij vrienden dichterbij. Bij de introductie van Meetial heb ik al gezegd dat ik geloof dat mensen relationele wezens zijn. We zijn altijd bezig met onze relaties naar anderen toe, ook al doen sommigen vermoeden dat dat niet zo is. Internettechnologie biedt ons daar nieuwe mogelijkheden voor. En ik wil het gebruiken zoals ik denk dat het goed is. Om betrokkenheid te hebben en te creëren. Bij mensen die ik ken en mensen die mij nog onbekend zijn. En daarom mag je best wat van me weten.