People, technology and life

helpikhebnoggeeniphone3g.nl

Vandaag had het weinig zin om het nieuws door te nemen. Was er geen nieuws dan? Natuurlijk wel. Uiteraard werd er bericht over de aanval van Microsoft op Google en Oracle. De ING verklaarde dat de huizenprijzen weer 3% omhoog zijn gegaan, nadat de LMV deze week verklaarde dat de markt was ingestort. De kop van de topman van Fortis zal rollen en in Peking schrapt men hond van het menu. Er is duidelijk geen sprake van de zomerse komkommertijd vandaag. En toch, niemand die het merkte. Vandaag is de dag van de iPhone 3G. Gisteravond stonden 500 mensen in de rij om de eerste iPhone’s te mogen aanschaffen. De eerste had zich al voor half tien ‘s ochtends bij de deur van de winkel genesteld met zijn stoeltje. Filmpjes waren op het nieuws, de radio besteedde er extra aandacht aan en websites staan er vol mee. Nederland heeft eindelijk een legale iPhone en dan nog wel de 3G versie. Deden iPhone bezitters het gemis van 3G het afgelopen jaar nog af met “Ach, overal is wifi en wanneer gebruik je het dan?” Vandaag verdringen ze zich aan de balies van de winkels waar de tiPhone wordt verkocht. T-mobile en Apple staan in een keer weer helemaal vooraan op de kaart van Nederland. Een geweldige actie. Chapeau voor zoveel aandacht. En dat voor een telefoon.

En ik? Ik zit hier stil in een hoekje met mijn N95. Yesterday’s glory welhaast. Kon ik er vorige week nog mee voor de dag komen als semi-tech savy, vandaag is het over. De N95 8GB is er al een tijdje, maar mijn N95 wordt pas echt hopeloos verouderd als de N96 straks uitkomt. Het is de kift. Ik geef het direct toe. Wil ik de 3G graag hebben? Ja. Wil ik mee in de vaart der digitale volkeren? Ja. Maar voor 700 euro weet ik nog wel andere leuke dingen. (700 euro om af te kopen of een losse iPhone 3G halen…) Dus wordt ik nu weer deel van de mobiele meerderheid met een verouderde telefoon. Misschien ga ik Vista zelfs wel installeren, ik loop nu toch al achter de feiten aan. Zou er al een non-iphone helplijn zijn of een site waar ik mijn verhaal kwijt kan…

1 Comment

  1. Corné Wielemaker

    He Arne, je kan me altijd bellen als je er over wilt praten. Realiseer je dan wel dat ik binnenkort opneem met zo een apparaat. Is de iPhone 0G niets voor jou dan. Die is denk ik een stuk goedkoper dan de 3G (http://geektechnique.org/blog/856/project-inophone-nada-zero-g).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

© 2024 Arne Hulstein

Theme by Anders NorenUp ↑