Op de dag van de introductie van de iphone ben ik de meest lege t-mobile winkel in Nederland binnengelopen. Jawel, die was er echt. De t-mobile zaak in Zwijndrecht was uitgestorven. De iphone desk stond er verlaten bij. De twee iphones stonden te wachten tot iemand aandacht aan ze gaf en probeerden de aandacht te trekken met de paar standaard icoontjes die ze konden tonen. Ondanks dat ik niet van plan was iets mee naar buiten te nemen, liep ik toch de zaak in.

De twee verkopers waren klaarblijkelijk druk achter de balie bezig, want geen van twee schonken mij enige aandacht. Ik richtte mij op de iphones en begon te kijken naar sites, het menu door te bladeren en zelfs een muziekje af te spelen. Stoïcijns bleven de twee baliemedewerkers de verkoopcijfers van de iphone in de rest van het land volgen. Tenminste, zoiets kan ik me voorstellen, want verder leek er weinig te gebeuren. Tot er een ander stel klanten binnenkwam. Toen zij zich richting de HTC’s begaven sprong er direct een verkoper bovenop. Zijn collega bleef eenzaam achter. En ik ook. Ach, ik weet nu tenminste wel waarom het de meest uitgestorven t-mobile winkel van Nederland was. Al wilde je het, je KON de telefoon daar gewoon niet kopen. Als koper werd me ook weer wat duidelijk. De kans dat ik een iphone bij t-mobile haal is weer een stuk kleiner geworden.