People, technology and life

Dat is nou service

Service is het leveren van iets dat door de ontvanger niet verwacht wordt. Service is net even een stapje harder dan nodig is. Iets doen waardoor je je klant aangenaam verrast. En toch blijkt dat iets dat zo simpel lijkt, toch heel ingewikkeld kan zijn.

Service kan echt zitten in hele kleine dingen. Zoals de gemeentelijke camping die wij in Frankrijk aandeden. De prijzen waren maar 10 cent gestegen sinds vorig jaar en voor ons gezin betaalden we iets meer dan een tientje. Dan verwacht je niet veel meer. Maar het tegendeel was waar. De douches waren netjes en het warm water gratis. Maar een stukje echte onverwachte service stond net om de hoek. Een vijftal wasrekjes met twee emmers knijpers. Samen met de hartelijke gastvrouw maakte dat het bezoek aan deze camping veel langer heeft geduurd dan de twee nachtjes die we ingepland hadden.

De essentie die hieruit blijkt is de vraag “Wat kan ik doen om mijn klanten net even beter van dienst te zijn.” En denk dan ook eens aan de eenvoudige dingen die het leven van je klant leuker maken. Ze blijven er gegarandeerd langer door hangen.

1 Comment

  1. Tibor

    Daar kunnen ze op de camping waar wij zaten (in Zeeland) nog wat van leren: €29,50/nacht voor het gezin, douchemuntjes á € 0,50/ 5 minuten warm water in een sanitair-gebouwtje met brilloze toiletten, en als klap op de vuurpijl een volle nacht extra betalen (incl. 3,50 elektra) omdat we niet een dag van te voren hadden aangekondigd te willen vertrekken. Het veld waar wij stonden was al zo goed als leeg, dus het was niet dat ze door ons “plotselinge” vertrek nou klandizie mis liepen.

    En dan zal ik het maar niet hebben over de toon die gebezigd werd in het pamfletje met huisregels…

    Wij komen er gegarandeerd nooit meer terug.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

© 2024 Arne Hulstein

Theme by Anders NorenUp ↑