Je hebt een boodschap. Iedereen heeft een boodschap. En je weet ook aan wie je die boodschap kwijt wilt. Of je hebt een doel met je boodschap.

De afgelopen weken ben ik bezig geweest met verschillende boodschappen. Ik heb Meetial opnieuw gepresenteerd met een nieuw doel. Investeerders. Daarnaast ben ik gevraagd een verhaal te vertellen over communities voor IRD 2008. Daar mag ik de brug slaan tussen web 2.0 en Records Management. Een uitdaging om daar wat nieuws mee te doen.

Nu is het moment voor je boodschap. En nu kan er meer met een boodschap dan ooit. Met het gehoor kwamen we al een heel eind. Het was al lang mogelijk om je verhaal te vertellen zodat iemand het kon horen. Podcasts vertrouwen nog steeds op de technieken die War of the Worlds van Orson Welles in 1938 gebruikte om het Amerikaanse volk in zijn greep te krijgen. Met dia projecties hebben we de kracht gekregen om ook de ogen te betrekken bij ons verhaal. Een geweldige vooruitgang, omdat de mens in beginsel een visueel ingesteld wezen is. Een foto zegt meer dan 1000 woorden zegt een bekende uitspraak. Daar ligt de basis. In een beeld kunnen we alles vangen. En als we woord en beeld goed combineren, dan hebben we een perfecte basis om een boodschap te delen.

En daar gaat het mij om. Want als een boodschap het waard is om gehoord te worden, dan mag hij ook gezien worden. Want dat geeft de impact die je boodschap verdient.