People, technology and life

Wat wil IK eigenlijk zien?

Digitale televisie. Overal zie je het. Geweldig. 120 kanalen op je televisie. Geweldig. En alles dat ik er voor moet doen, is een kaartje tekenen, een kastje plaatsen en ik ben klaar. Ik ben digitaal. En ja, ik ben er ook ingetrapt. Nou ja, ingetrapt, als ‘trouwe klant’ kreeg ik het kastje gratis en de digitale kanalen voor hetzelfde geld als mijn analoge aansluiting. En dus ging ik over.

Maar pas als je digitale televisie hebt, begint het probleem. Die 120 kanalen krijg je uiteraard niet. Je krijgt maar een klein gedeelte in het standaard pakket. Op zich is dat helemaal niet erg, maar dat kleine gedeelte beslaat een enorm aantal zenders waar ik niet op zit te wachten. Sorry hoor, maar ik ga niet naar politiek 24, of TMF zitten kijken. Terwijl ik er stiekum wel voor betaal. En er zijn legio interessante kanalen die ik wel zou willen kunnen zien, maar waar ik nu bijna alle pakketten voor moet nemen. En daar zitten dan nog meer ongewenste kanalen bij.

Waarom werken de kabelaars niet met een eenvoudig selectiesysteem? op dit moment wordt al op een kaart-niveau bijgehouden welke paketten je wel en niet mag zien. Dan is het toch een kleine stap om dat op een kanaal niveau te regelen. Gewoon een site waar ik op in kan loggen om dan mijn eigen kanalen aan en uit te vinken. En die dan gewoon op mijn televisie verschijnen. En als ik ze weer zat ben, dan zet ik ze uit. En als mijn kinderen groter worden, dan kies ik weer andere kanalen. Gewoon, per maand. Eenvoudig en voor een bedrag per kanaal. Zo moeilijk is het niet, maar het zou zo’n genot kunnen zijn voor de gebruiker.

1 Comment

  1. Miran

    Tsjonge, hier had ik het vanavond met mijn lief ook over. Mijn lief werd ook gebeld. We mochten het kastje een maand proberen en wilde we het niet konden we het kastje bij het postkantoor weer inleveren. Jaja…. En het Ere divisie kanaal kregen we die maand er gratis bij. Lekker belangrijk. Wij houden helemaal niet van voetbal en we zijn er dus niet ingetrapt. Met name door alle pakketten die je moet nemen met allerlei zenders waar je niet op zit te wachten. Na afloop vroegen wij ons ook af waarom je niet gewoon zelf de zenders kunt kiezen. Moet in deze tijd toch niet zo moeilijk zijn.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

© 2024 Arne Hulstein

Theme by Anders NorenUp ↑