People, technology and life

Verontwaardigd over de huldiging? Tijd voor actie NOS!

Sinds bekend is geworden dat de KNVB de rechten voor het uitzenden van de huldiging heeft verkocht aan SBS, heerst er  verontwaardiging op de verschillende sociale media. En daar zijn natuurlijk ook wel redenen voor. Maar dit is tegelijk de mogelijkheid voor de NOS om de kracht van haar sociale netwerk te laten zien. Miljoenen genieten van haar uitzendingen via de televisie, maar ook via het internet en de mobiele applicaties trekt de NOS veel kijkers. Het zou dan toch ook prachtig zijn als de NOS er nu voor zou kiezen om de KNVB in haar oranje hemdje te zetten door alsnog een uitzending te maken op basis van beelden die door haar netwerk worden verzorgd. En het is niet onmogelijk. Misschien is de kwaliteit van de beelden niet altijd wat we van de NOS in HD gewend zijn, maar het gevoel van ‘aanwezig zijn’ en ‘saamhorigheid’ krijg je natuurlijk ultiem als je vanaf honderden mobiele telefoons een verslag voorgeschoteld krijgt gestuurd vanuit de NOS regie met commentaar van Jack van Gelder en de andere vaste commentatoren.

NOS, ga ervoor! Er zit meer in het oranjelegioen dan de onderhandelingen over een sublicentie jullie kunnen bieden.

(Wil je meedoen of vind je dat de NOS het gewoon moet doen, laat dat dan weten op twitter of hier in de comments.)

5 Comments

 1. Bertine

  NOS Gewoon DOEN!!! Laat je niet op voorhand kisten. Laat het Oranjelegioen zien wat je waard bent!

 2. RonaldK

  Wat is er toch op tegen dat SBS een paar beelden uitzendt? De afspraak met de KNVB gaat over camera’s op de boot en op het podium. De NOS kan dus overal langs de route eigen camera’s neerzetten, en met een boot achter de spelersboot aanvaren. Voor beelden vanuit de boot en voor de obligate interviewtjes met spelers zal de kijker even moeten zappen. Kleine moeite, lijkt mij.

 3. Wendy

  Eens! Ik ga de boodschap verspreiden in mijn netwerken.

 4. Joshua

  Eigenlijk te stom voor woorden dat het hier weer om geld gaat. Alsof de KNVB niet al genoeg geld heeft verdient aan het WK. NOS kom in actie!!

 5. Onno Feringa

  Grote sportevents gaan vooral om financiële belangen. Zie olympische spelen, WK, TDF… Wat mij betreft zijn deze events niet van nationaal belang en commerciële partijen kunnen deze prima uitzenden.
  De uitzendrechten worden dan betaald door reclame inkomsten en niet met belastinggeld. Lijkt me beter.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

© 2024 Arne Hulstein

Theme by Anders NorenUp ↑