People, technology and life

De drempel van iOS8

Opmerkingen over iOS8 op TwitterGisteravond konden eigenaren van iPhones en iPads voor het eerst versie 8 installeren van het besturingssysteem, iOS. Dat klinkt natuurlijk goed, maar Apple had er een behoorlijke hobbel in gestopt. Om iOS8 te installeren moest je tenminste 5,6 Gigabyte vrije ruimte hebben op je iPhone of iPad. Dat is nogal wat, zeker als je het basismodel met 16Gb geheugen hebt. Dat betekent dat je bijna een derde van het telefoongeheugen vrij moet maken als je de update uit wilt voeren. Voor veel gebruikers betekende dat, dat ze foto’s, filmpjes, apps, muziek en andere dingen weg moesten gooien van hun iPhone of iPad. Dat is nogal een stap voor een toestel dat je altijd bij je hebt en waarmee je eigenlijk je leven vastlegt.

Gelukkig heeft Apple weinig gebruikers, maar heel veel fans. Mensen die de stap naar een nieuwe iOS toch wel gaan zetten en bereid zijn om daar veel voor te doen. Net zoals ze al veel geld over hadden voor hun telefoon, tablet en accessoires en vaak bereid zijn om iets nieuws aan te schaffen als het uitkomt. Toch is de stap om daadwerkelijk informatie van de telefoon te verwijderen een hele nieuwe. En een stap die veel tijd kost. Toch deden heel veel mensen het. Maar Twitter en Facebook stonden vol met de berichten van mensen die er niet heel gelukkig mee waren.

1 Comment

  1. Jan

    Door je iphone of ipad te synchroniseren met itunes op je laptop of pc, kun je tijdelijk heel veel ruimte maken. En heb je ook nog eens een backup van je informatie en gegevens.

    Iets wat fans vaak over het hoofd zien, maar een gebruiker weet 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

© 2024 Arne Hulstein

Theme by Anders NorenUp ↑