Mij overkomt het nog wel eens dat ik een idee heb en dat ik daarvoor op zoek wil naar een product dat daar op aansluit. Het komt dan ook voor dat ik niet in staat ben om naar de winkel te gaan, maar er toch meer over wil weten. Internet is dan een mooi medium om informatie op te zoeken. Maar er zijn producten waarvoor je gewoon met wat folders op de bank wilt kunnen zitten. Maar dat blijkt lang niet altijd gemakkelijk.

Over de afgelopen week heb ik me zitten verbazen over de motor importeurs in Nederland. Motoren, vervoermiddelen die worden aangeschaft op basis van emotie en passie met soms een vleugje praktische inzetbaarheid. Er zijn veel sites te vinden met nieuws en alle merken hebben behoorlijke sites over hun modellen. Maar tot nog toe is BMW de enige die ook de mogelijkheid heeft geboden om informatie op papier thuis te ontvangen.

Ik geef toe dat ik waarschijnlijk wel een beetje bevooroordeeld ben. Als rechtgeaard autofreak ben ik jaren lang dealers afgegaan om daar folders te halen van de meest uiteenlopende modellen. Om dan thuis rustig alle details eens door te nemen. Overigens heeft de reactie van verkopers op een tien jarig jongetje ook zijn sporen nagelaten en bezoek ik nu enkel nog de showrooms van dealers die mij toen ook goed gezind waren.

Nu ik mij door Long Way Round en Long Way Down ineens ben gaan interesseren in motoren, dacht ik op dezelfde manier mijn kennis over de tweewielers op te vijzelen. Maar niets is minder waar. Foto’s zijn genoeg te vinden op internet, maar echte technische gegevens zijn spaarzaam en brochures niet te bestellen. Een telefoontje naar dealer bracht ook geen uitkomst. Op dit moment worden de 2008 modellen gepresenteerd, dus van de 2007 modellen is geen informatie meer voor handen. De 2008 modellen beginnen nu in de showroom te komen, maar daar zijn nog geen brochures van. Na contact met twee importeurs blijkt dat de brochures pas geleverd worden na de motorbeurs in Utrecht het eerste weekend van februari.

Volgens mij een gemiste kans. Want ik zit hier met lege handen. En dat kan toch nooit de aanzet zijn van een perfecte verkoop….