Vorige week zijn we bij wieowie geweest, zoals ik al eerder had aangekondigd. Vlak voor ons bezoek is de WoW rating herzien, waardoor we ook direct uit de top tien gevallen waren voor ons bezoek. De WoW rating was uiteraard een belangrijk onderwerp van gesprek. Het blijkt nu dat een aantal factoren niet meegeteld worden bij het vaststellen van de rating. Dat zorgt ervoor dat een hogere rating door meerdere personen met dezelfde naam niet zo snel zal gebeuren. Wel blijft het zo dat je meerdere personen in je zoekresultaten kunt hebben. Daardoor kunnen de google resultaten net zo goed afwijken als bij het zoeken bij google zelf. Het voordeel van wieowie zit erin dat je direct ook kunt kijken naar profielen die op andere sites zijn aangemaakt. In de nabije toekomst gaat het aantal van die sites ook worden uitgebreid. Daar zien we dan wel weer naar uit.

Centroid is ook druk op zoek naar mogelijkheden om wieowie interessanter te maken voor professionele recruiters die veel gebruik maken van online tools. Zo hebben we samen met Bart Kappenburg goed kunnen brainstormen over het gebruik van wieowie en de toegevoegde waarde die de site kan bieden. Hopelijk komen er binnenkort meer uitbreidingen ook richting vacatures, vacaturebanken, het zoeken op beroepen van mensen etc. Dat geeft mogelijkheden die nog niet zo worden aangeboden in online zoeken.