Vanochtend landde het boekje “de beproeving” van T-Mobile op mijn bureau. Een boekje met ultra korte verhalen volgens de voorkant. En een pagina of 100 aan de binnenkant. Het bleek niet om meerdere verhalen te gaan, maar een aanprijzing van de service van T-Mobile. Er staat een heel kort stukje in dat verteld dat T-Mobile geen langdurige wachttijden kent voor de servicedesk, waarbij je steeds via een keuze menu langer aan het lijntje gehouden wordt.  Het grootste deel van het boekje bestaat echter uit blanco pagina’s. Gewoon omdat ze het kort willen houden.

Voor mij faalt het boekje op een aantal punten. De informatie die in het boekje staat zorgt er niet voor dat ik overtuigd ben van de andere werkwijze van T-Mobile. De lege pagina’s geven voor mij eerder aan dat ze een leuk concept hebben bedacht, dan dat ze het nou echt kort willen houden. En als klap op de vuurpijl wordt voor meer informatie verwezen naar hun website. Daar mag je jezelf dan weer door pagina’s vol informatie worstelen. Jammer. Als alle informatie nou gewoon in dat boekje had gestaan, had ik ook niet hoeven bellen of zoeken.