Er wordt al jaren gepraat over het fileprobleem in Nederland, maar vandaag was het dan echt zo ver. Gewoon fileloos in een keer van huis naar werk. Geweldig. Geen enkel spoor van maandagochtend files en ‘s middags nog een keer met hoog tempo naar huis. Jawel minister Eurlings, het ei van Columbus is eenvoudiger dan tot nu toe gedacht. En iedereen vindt het nog geweldig ook.

Rekeningrijden, verbreding van wegen, verhoging van brandstof accijns en andere heffingen ten spijt, het lijkt maar niet te lukken. En dan komt ineens de ideale oplossing voorbij. En die oplossing vindt men nog leuk ook. En de oplossing is oranje. Houdt een EK. Geweldig. Iedereen wil op tijd voor de tv zitten, dus vertrekken we eindelijk gespreid. En kunnen we gesprek ook allemaal lekker doorrijden. En dan gewoon een column tikken tijdens de wedstrijd. Hup Holland! En dat we er maar lang in mogen blijven. Dan ben ik lekker op tijd thuis.