Het is toch weer geweldig om te zien hoe de nieuwe iPhone 3G weer alle aandacht krijgt in de media. Iedereen schrijft er over, terwijl de meeste dingen al lang bekend waren. En ik ook. Waarom? Omdat Apple het gewoon geweldig doet. Na de keynote begint iedereen al te speculeren wat er in de volgende keynote gezegd gaat worden. Over het algemeen hebben merken kopers. Sommige merken hebben liefhebbers. Andere merken hebben fans. En Apple? Apple heeft discipelen. Zij verkondigen het woord van de voortschrijdende techniek in het oogstrelende design. Het is een hechte community. En niet alleen door het maken van een uitstekend product, maar vooral door het gevoel dat er omheen gecreeert wordt. Ik hoor mensen spreken over hun Apple’s alsof ze leven. En de standby led ‘ademt’ rustig als de Apple op standby staat. Het zijn de kleine dingen die het doen. De kleine dingen die een merk geen merk meer laten zijn, maar een deel van je leven. Apple weet hoe ze dat moeten doen. Maar hoe zit het met uw merk?