Je hebt producten waar je veel gebruik van maakt en waarover je toch snel een beslissing moet nemen. Een beslissing die je voor een groot deel moet baseren op gevoel en niet op ervaring. Bijvoorbeeld de beslissing om een huis te kopen. Als je binnenkomt is het niet in jouw stijl en je krijgt twee keer een uurtje om te kijken voor je een bod uitbrengt. En dan koop je ineens een huis voor een bedrag waar je nog 30 jaar voor krom kunt liggen.

Natuurlijk is het bij een huis wat lastig om het eerst eens even uitgebreid te kunnen proberen. Maar veel andere producten hebben dat probleem ook, terwijl je ze eigenlijk best uit zou kunnen proberen. Zelf doe ik het wel bij de aanschaf van een andere auto. Ik regel eigenlijk altijd met de dealer dat ik een proefrit kan maken van meer dan 2 aaneengesloten uren. Ik zit namelijk veel in mijn auto en goede stoelen maken een enorm verschil voor mij. Een dealer die mij zo’n lange proefrit niet gunt zal aan mij dan ook nooit een auto verkopen. Opel had een prima initiatief met de test dagen, waarbij je 3 dagen een Opel mee kreeg om te proberen. Helaas vielen de stoelen in de Vectra GTS mij zodanig tegen dat ik de auto eigenlijk na een dag wel weer in wilde leveren.

Motoren zijn een kwestie van emotie. Het grootste deel van de motoren in Nederland wordt gereden voor het plezier. Dan moet je wel zeker weten dat je er ook plezier op kunt hebben. Dat moet Kawasaki ook gedacht hebben, want zij organiseren vanaf komend weekend de Kawasaki Experience. Als je weet welke Kawasaki jouw voorkeur gaat hebben, zetten zij hem klaar in Lyon voor een driedaagse trip door de Alpen. En daarbij worden serieuze wegen gereden. En kun je serieus veel lol hebben. Het enige nadeel dat ik zag, was dat je niet halverwege naar een ander model kunt wisselen mocht je twijfelen. Wel leuk is dat Kawasaki 250 euro van de kosten van de reis teruggeeft als je de motor ook daadwerkelijk koopt. Prima idee. Chapeau heren, dat is verkopen.

Oh, en als er nog wat ruimte is, ik ontvang graag een uitnodiging om er uitgebreider over te schrijven.