Ik liep pas door een winkelcentrum waar ze ruimte hadden opgengelaten op de muur voor grote advertenties. Een ideale manier om het winkelend publiek te bereiken. Dat doe je dan dus met je meest aansprekende advertentie. Dat zou tenminste mijn gedachte zijn. Bijvoorbeeld op een van de drukste punten in het winkelcentrum, tegenover de uitgang van een drukke supermarkt. Tot mijn verbazing zag ik daar een bord met de tekst: “Wij hebben gekozen voor de makelaar met 7 vestigingen in de regio”.

Het is eigenlijk jammer om zo’n tekst op die plaats te zien. Als je de gelegenheid hebt om een groot publiek aan te spreken, spreek ze dan ook aan op jouw eigen unieke eigenschappen. Als zij het idee hebben dat jij het beste past bij hun vraag, of dat jij juist dat product hebt dat zij nodig hebben, dan heb je een voordeel. Wat is mijn voordeel bij een makelaar met 7 vestigingen. Dat vertelt mij wel dat hij goed is in zijn eigen vastgoedbeheer, maar ook dat er een aardige overhead aan vast zit. Als jouw unieke eigenschap als makelaar is dat je zeven vestigingen hebt, ga dan gerust wat anders doen. Want je klanten zullen je daar niet om missen.