People, technology and life

Een marktplaats, maar dan voor mij

Er wordt al redelijk vaak gesproken over het feit dat de consument steeds meer de drijvende kracht gaat worden achter producten die worden aangeboden. De lijnen tussen de consument en de producent worden ook steeds korter. Tenminste, voor die producenten die dat toelaten natuurlijk. Maar wanneer gaan we de mogelijkheden hiervan nou verder uitbuiten? Wanneer kan ik nou op een markt posten dat ik een product wil hebben, waarop ik een directe reactie krijg van leveranciers die het product willen leveren. En dan niet alleen voor grote miljoenen tenders van nationale en internationale bedrijven, maar gewoon heel simpel een vraag van een consument voor een winkel.

Voor mij ligt daar een stukje toekomst in de verkoop van producten. Ik wil morgen een blauwe jeans van een zus en zo model en ik wil daar 65 euro voor uitgeven. Ik krijg 4 aanbiedingen van bedrijven waaruit ik degene kies die er het beste uitziet, de beste feedback over zijn webwinkel heeft en ook nog tegen een goede prijs levert. Waar de winkel zit boeit me eigenlijk niet, ik wil mijn broek en de koeriers werken goed.

Het voorbeeld van een broek is natuurlijk best lastig, maar ook daarin zal het gebeuren. Electronica is natuurlijk eenvoudiger. Voor een camera kun je eigenschappen aangeven en de ‘pasvorm’ is dan minder belangrijk. Maar ik verwacht wel dat in de nabije toekomst ‘plaats’ veel minder belangrijk wordt voor de verkoop. En dat de vraag van de consument steeds meer leidend zal worden voor de aanbieding. In alle vormen van verkoop.

2 Comments

 1. Jules Stuifbergen

  Naar aanleiding van niet-reagerende aanbieders bedacht ik me dit onlangs ook.

  Wat we nodig hebben is een soort marktplaats waar mensen alleen iets kunnen vragen. Aanbieders kunnen niets op de site zelf aanbieden.

  Omgekeerde wereld en ander business model (vaak zijn het aanbieders die een site geld opleveren).

  Je zou het kunnen zien als een loket. Gebruiker logt in en vraagt: “mag ik een kaartje voor Youp van het Hek, 28 september in Zeewolde voor tussen de 30 en 35 euro?”

  Aanbieders kunnen dan anticiperen op zo’n vraag, en de eerste zijn met een passend aanbod. One-click shopping.

 2. van kol

  Hoi,

  Kijk eens op VRAAGwinkel.nl dat is een site die dat mogelijk maakt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

© 2024 Arne Hulstein

Theme by Anders NorenUp ↑